Életrajz

2008 óta a Ludwig Múzeum Kortárs Művészeti Múzeum gyűjteménykezelési és műtárgyvédelmi stratégiájának felelőse. Jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájában a médiaművészet megőrzésének elméleti és gyakorlati lehetőségei foglalkoztatják Peternák Miklós témavezetésével.

2006-ban a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végzett kőszobrász-restaurátor, valamint művészettörténet és vizuális tanár (MA) szakokon. Ezt követően a Szépművészeti Múzeumban dolgozott, ahol az Egyiptomi Gyűjtemény számára műtárgyakat restaurált és részt vett az időszaki kiállítások műtárgyvédelmi tevékenységében.

A Ludwig Múzeumban főbb tevékenységei közé tartozik a kortárs művészet (hagyományos és médiaművészeti alkotások) restaurálása és megőrzése területén folytatott módszertani kutatás. Nemzetközi tudományos tevékenység előmozdítása a műtárgyvédelem és restaurálás területén: projektek, konferenciák szervezése. Gyűjteményi raktárak, műtárgyakkal kapcsolatos logisztikai feladatok, irányítása. Előadói és oktatói tevékenység a Ludwig Módszertani Központban, az MKE Doktori Iskola és a Magyar Nemzeti Múzeum tanfolyamain, valamint a felsőfokú restaurátorképzésben. Hazai és nemzetközi műtárgykölcsönzések, valamint időszaki és állandó kiállítások szervezésének koordinálása.

Közreműködik számos hazai és nemzetközi műtárgykölcsönzés szervezésében (Kunsthal Rotterdam, Museum Ludwig Köln, Tate Liverpool, LENTOS Kunstmuseum Linz, Museo Cantonale d’Arte Lugano, Kunsthaus Zug, Museo Serralves Porto, Albertina Vienna, Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris, Kunsthalle Bielefeld, Belvedere Vienna, Museum Kampa Prague, Musea Brugge stb.)