KEMENES Panna

Múzeumi regisztrátor,
Műtárgyvédelmi és Restaurátor Osztály, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, Budapest

Életrajz

A Ludwig Múzeum — Kortárs Művészeti Múzeum regisztrátoraként kölcsönzések és kiállítások szervezéséért felelős, így például a Gilbert & George kiállítás (2017 július) koordinálásáért. Mindemellett munkája magába foglalja a nemzetközi múzeumokkal, művészekkel és kurátorokkal való közös munkát és a múzeumon belüli kiállítások koordinálását. Szakmai tapasztalatát a műtárgyrestaurálás és a múzeumi digitális alkalmazások terén szerezte.
Publikációk: „Handheld Digital Interpretation”, in Museum iD – 20. szám.

 

Absztrakt

A műtárgynyilvántartás újragondolva – a MuseumPlusRIA múzeumi regisztrátor szemmel

2017 végén lépett a Ludwig Múzeum új, felhő alapú gyűjteménykezelői rendszere kialakításának utolsó szakaszába. A cél az volt, hogy egy olyan online felületet alakítson ki, amely megfelel egy változatos, egyre több digitális médiaművet magába foglaló gyűjteménnyel rendelkező, dinamikusan fejlődő kortárs művészeti múzeum igényeinek.
Vajon egy ilyen rendszer integrálható-e a gyűjteménykezelői csapat munkafolyamatába, mi több, segíti-e a múzeumi regisztrátor munkáját? A gyűjteménykezelői munkatársakkal együttműködésben került fejlesztésre a regisztrátor modul, amely lehetővé teszi a bejövő és kimenő kölcsönzések hatékonyabb kezelését, beleértve a szállítást, szerződéskötést és biztosítást.
Az előadás egy múzeumi regisztrátor szemszögéből kívánja bemutatni a nehézségeket, sikereket, s kíván betekintést nyújtani a projektbe.