KEMENES Panna

Múzeumi regisztrátor,

Műtárgyvédelmi és Restaurátor Osztály, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, Budapest

 

Életrajz

A Ludwig Múzeum—Kortárs Művészeti Múzeum regisztrátoraként kölcsönzések és kiállítások szervezéséért felelős, mint például a Gilbert & George kiállítás (2017 július) koordinálásáért is. Mindemellett munkája magába foglalja a nemzetközi múzeumokkal, művészekkel és kurátorokkal való közös munkát, és a múzeumon belüli kiállítások koordinálását. Szakmai tapasztalatát a műtárgyrestaurálás és múzeumi digitális alkalmazások terén szerezte.
Publikációk: Handheld Digital Interpretation, Museum iD – 20. szám.

 

Absztrakt

2017 végén lépett a Ludwig Múzeum új, felhő alapú gyűjteménykezelői rendszere kialakításának utolsó szakaszába. A cél az volt, hogy egy olyan online felületet alakítson ki, ami megkönnyíti egy változatos—beleértve egy folyamatosan növekvő digitális média művekből álló—gyűjtemény és dinamikus kortárs művészeti múzeum elvárásait.
Vajon egy ilyen rendszer integrálható-e a gyűjteménykezelői csapat munkafolyamatába, mi több, segíti-e a múzeumi regisztrátor munkáját? A gyűjteménykezelői munkatársakkal közös együttműködésben jött létre a regisztrátori munkakör, ami így lehetővé teszi a bejövő és kimenő kölcsönzések hatékonyabb kezelését, beleértve a szállítást, szerződéskötést és biztosításokat.
A rövid előadás egy múzeumi regisztrátor szemszögéből kívánja bemutatni a nehézségeit, sikereit, s kíván betekintést nyújtani a projektbe.